*jadłospis może ulec zmianie; *wytłuszczone pozycje oznaczają produkty mogące powodować alergie pokarmowe Jadłospis może ulec zmianie

  ŚNIADANIE OBIAD ZUPA+DESER
 

PONIEDZIAŁEK 20.09.2021

 

 

Płatki kukurydziane  na mleku*200g pieczywo mieszane 30g z masłem, ser żółty*40g, herbata owocowa 200g ogórek 10g, papryka 10g, rucola 10g, herbata owocowa 200g, morele suszone 5g Rizotto 200g, surówka z ogórka kiszonego 70g, kompot wieloowocowy 200g Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty 300g, kisiel brzoskwiniowy 200g
WTOREK

21.09.2021

Płatki owsiane  na mleku*200g pieczywo mieszane 30g pasta z cieczerzycy z suszonymi pomidorami*30g, herbata owocowa 200g ogórek 10g, papryka 10g, rucola 10g, herbata owocowa 200g, banan Kotlet z piersi kurczaka 60g, ziemniaki 140g, surówka z sałaty 80g, kompot wieloowocowy 200g Zupa ogórkowa 300g, chleb z masłem 30g, dżem 10g
ŚRODA

22.09.2021

 

Pieczywo mieszane 60g z masłem* parówka 30g, kakao z mlekiem*200g papryka 10g, roszponka 10g, herbata owocowa 200g, rodzynki 10g Gulasz z kaszą gryczanna 220g, marchew mini z sezamem 60g, kompot porzeczkowy 200g Zupa barszcz czerwony  z ziemniakami *300g, koktajl brzoskwiniowy 200g
CZWARTEK

23.09.2021

Płatki jaglane na mleku* 200g , kiełbasa krakowska 30g,pieczywo mieszane*30g, rukola 10g, papryka 10g, ogórek 10g, kiełki 10g, herbata owocowa 200g, jabłko 20g Racuchy z jabłkiem 200g, polewa jogurtowa 100g, kompot porzeczkowy 200g Zupa brokułowo-kalafiorowa  z ziemniakami 300g, drożdżówka z jabłkiem
PIĄTEK

24.09.2021

Płatki jęczmienne na mleku*200g, pieczywo mieszane 30g z masłem, ser biały z czosnkiem 20g,  papryka 10g, kiełki 10g, szczypiorek 10g, roszponka 10g , herbata z cytryną 200g, suszone śliwki 10g Ryba w panierce* 80g, ziemniaki 90g ,sałatka z kiszonej kapusty 60g, kompot wiśniowy 200g Zupa ryżowa * 300g, warzywa na parze 60g

Numery alergenów występujących w posiłkach:

 

  1. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  2. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, owies, orkisz, pszenica kamut);
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) ;
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) ;
  5. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie);
  6. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  7. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie);
  8. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  9. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie);
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  11. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);