ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK 07.06.2021

 

 

Płatki owsiane na mleku*200g, pieczywo mieszane 30g z masłem , jajko* jajecznica, papryka 10g, rukola 10g, ogórek 10g, kiełki 10g, herbata owocowa 200g, owoc

 

Sos mięsno-jarzynowy z kaszą pęczak 220g, sałata z rzodkiewka 70g, kompot wieloowocowy 200g Zupa ziemniaczana 300g, jogurt brzoskwiniowy 180g

 

WTOREK

08.06.2021

Kasza jaglana na mleku*200g pieczywo mieszane 30g z masłem ser biały z rzodkiewką i szczypiorem 30g*, herbata owocowa  200g, ogórek 10g, papryka 10g, kiełki 10g, rucola 10g, owoc Stek z cebulką 70g, ziemniaki 140g, mizeria 60g, kompot porzeczkowy 200g Zupa pomidorowa z ryżem 300g , kisiel 180g
ŚRODA

09.06.2021

 

Kawa inka na mleku* 200g,Pieczywo mieszane z masłem 60g, kiełbasa krakowska 60g, rucola 10g, ogórek 10g, papryka 10g, Naleśniki  z serem polewa truskawkowa 220g  kompot wieloowocowy 200g. Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami 300g, pieczywo z masłem, sałatka z tuńczyka 40g
CZWARTEK

10.06.2021

Makaron na mleku* 200g , ser żółty 30g,pieczywo mieszane*30g, rukola 10g, papryka 10g, ogórek 10g, kiełki 10g, herbata owocowa 200g Zapiekanka mięsno-ziemniaczana 200g surówka z sałaty lodowej z oliwkami 60g ,kompot porzeczkowy 200g. Zupa krupnik 300g, budyń czekoladowy 180g

 

PIĄTEK

11.06.2021

Płatki jęczmienne na mleku*200g, pieczywo mieszane 30g z masłem , pasztet z soczewicy 30g,  papryka 10g, kiełki 10g, szczypiorek 10g, roszponka 10g , herbata z cytryną 200g Ryba zapiekana 120g ziemniaki 120g, surówka z młodej kapusty, kompot porzeczkowy 200g. Zupa kalafiorowa 300g, bułeczki drożdżowe z jabłkiem 80g
PONIEDZIAŁEK

14.06.2021

Płatki owsiane na mleku* 200g ,pieczywo mieszane 30g z masłem, jajko na twardo 30g, ogórek 10g, rukola 10g, kiełki 10g, jabłko, herbata owocowa 200g Pulpety rybne 80g, ryż 120g, ogórek kiszony 60g, kompot wiśniowy 200g Zupa botwinka z ziemniakami, chałka z masłem 30g
WTOREK

15.06.2021

Makaron na mleku* 200g, pieczywo mieszane 30g z masłem , twaróg z pomidorami 30g, rucola 10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g Spaghetti bolognese z makaronem 200g, warzywa na parze 80g, kompot porzeczkowy 200g Zupa* ogórkowa z ziemniakami 300g, koktajl truskawkowy na maślance 200g
ŚRODA

16.06.2021

Kawa inka na mleku* 200g ,Pieczywo mieszane 60g z masłem, szynka tradycyjna 60g, rucola10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g Pierogi leniwe 190g, surówka marchewka z jabłkiem60g, kompot wieloowocowy 200g. Zupa barszcz biały z ziemniakami 300g, pieczywo mieszane z masłem 30g, humus ogórek kiszony, szczypior 40g, owoc
CZWARTEK

17.06.2021

Kasza manna na mleku* 200g , ser żółty 30g,pieczywo mieszane*30g, rukola 10g, papryka 10g, ogórek 10g, kiełki 10g, herbata owocowa 200g Kotlet pożarski 60g, ziemniaki pieczone 140g, kapusta młoda zasmażana 80g ,kompot wiśniowy 200g

 

Zupa koperkowa z ryżem 300g, truskawki z cukrem 120g
PIĄTEK

18.06.2021

Musli z owocami suszonymi na mleku 200g pieczywo mieszane 30g z masłem, pasta z jajka i twarogu 60g, rucola 10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g Ryba z warzywami* 120g, ryż 60g, sałatka wiosenna 60g, kompot wieloowocowy 200g Zupa krem ze szpinaku 300g, napój ala Kubuś 200g, chrupki kukurydziane

*jadłospis może ulec zmianie; *wytłuszczone pozycje oznaczają produkty mogące powodować alergie pokarmowe Jadłospis może ulec zmianie

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

 

  1. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  2. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, owies, orkisz, pszenica kamut);
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) ;
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) ;
  5. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie);
  6. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  7. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie);
  8. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  9. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie);
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  11. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);