ŚNIADANIE ZUPA+DESER OBIAD II

 

PONIEDZIAŁEK 19.04.2021

 

 

Płatki owsiane na mleku*200g, pieczywo mieszane 30g z masłem , Jajko na twardo 20g, papryka 10g, rukola 10g, ogórek 10g, kiełki 10g, herbata owocowa 200g, owoc

 

Spaghetti bolognese z makaronem 200g,surówka wielowarzywna 70g, kompot wieloowocowy 200g

Zupa ziemniaczana 300g, jogurt truskawkowy 200g

 

WTOREK

20.04.2021

Kasza jaglana na mleku*200g pieczywo mieszane 30g z masłem ,twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 35g, herbata owocowa  200g, ogórek 10g, papryka 10g, kiełki 10g, rucola 10g, owoc

Kotlet mielony 60g, ziemniaki 130g, marchewka z groszkiem 60g, kompot wiśniowy 200g

 

Zupa pomidorowa z ryżem 300g, kisiel owocowy 200g

ŚRODA

21.04.2021

 

Kakao 200g, szynka tradycyjna 20g,pieczywo mieszane* 60g rukola10g, papryka 10g, ogórek 10g, miód, herbata owocowa 200g, owoc Makaron z serem i polewą truskawkową 200g kompot wieloowocowy 200g Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300g, chleb z masłem sałatka z tuńczykiem

CZWARTEK

22.04.2021

Płatki jęczmienne na mleku*200g pieczywo mieszane z masłem* 30g, ser żółty 15g, papryka 10g, roszponka 10g, szczypior 10g, owoc Zapiekanka ziemniaczana 200g, ogórek kiszony 60g, kompot wiśniowy 200g Zupa koperkowa z ryżem 300g, panakota z musem malinowym 100g

PIĄTEK

23.04.2021

Makaron na mleku*200g, pieczywo mieszane 30g, jajecznica 30g, papryka 10g, szczypiorek 10g, roszponka 10g , herbata z cytryną 200g, owoc Placki rybne* 120g, ziemniaki 130g, sałatka z kiszonej kapusty 60g, kompot wieloowocowy 200g Zupa krem z groszku zielonego 300g, mix owoców 130g, chrupki kukurydzianne

PONIEDZIAŁEK

26.04.2021

Płatki górskie na mleku 200g, pieczywo mieszane 60g, pasta z jajka 30g, ogórek 10g, rukola 10g, roszpunka 10g,  dżem 10g, jabłko 15g, herbata owocowa 200g, Łazanki 200g,surówka z marchewki mini 80g, kompot porzeczkowy 200g Zupa wiosenna 300g, chleb z miodem 30g

WTOREK

27.04.2021

Płatki ryżowe na mleku 200g, pieczywo mieszane 30g z masłem, twaróg z chrzanem 30g, rucola 10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g, owoc

Kotlet pożarski 60g, ziemniaki 140g, sałata z kapusty pekińskiej 80g ,kompot wiśniowy 200g

 

Zupa ogórkowa z ryżem 300g,  panakota z musem malinowym 100g

ŚRODA

28.04.2021

Kawa inka 200g ,pieczywo mieszane 30g z masłem, kiełbasa krakowska 20g, rucola 10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g, owoc Pierogi leniwe 200g, sałatka z marchwi i jabłka 60g, kompot porzeczkowy 200g Zupa barszcz biały 300g, chleb z masłem smalec z fasoli 40g

CZWARTEK

29.04.2021

Płatki orkiszowe na mleku* 200g, pieczywo  mieszane 30g  z masłem*, ser żółty 30g, rucola 10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g, owoc Gulasz z warzywami 120g, kasza gryczana 60g,sałatka z buraczków 60g , kompot wiśniowy 200g Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300g, chleb bananowy 30g

PIĄTEK

30.04.2021

Musli z owocami suszonymi na mleku 200g,  pieczywo mieszane 30g z masłem, pasta z jajka i twarogu 30g, rucola 10g,ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g, owoc Placki rybne 60g, ziemniaki 130g, surówka z kapusty kiszonej  60g, kompot wiśniowy 200g Zupa koperkowa z ziemniakami 300g, sałatka owocowa 130g

*jadłospis może ulec zmianie; *wytłuszczone pozycje oznaczają produkty mogące powodować alergie pokarmowe Jadłospis może ulec zmianie

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

 

  1. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  2. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, owies, orkisz, pszenica kamut);
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) ;
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) ;
  5. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie);
  6. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  7. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie);
  8. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  9. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie);
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  11. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);