ŚNIADANIE OBIAD  ZUPA+DESER
 

PONIEDZIAŁEK 26.09.2022

 

 

Płatki kukurydziane  na mleku*200g pieczywo mieszane 30g z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem*40g, herbata owocowa 200g ogórek 10g, papryka 10g, rucola 10g,pomidor 10g,herbata owocowa 200g, gruszka 10g Lazania z mięsem z indyka i sosem pomidorowym 220g, fasolka szparagowa 60g, kompot truskawkowy 220ml Zupa kapuśniak z młodej kapusty 300g, galaretka kolorowa z owocami 110g
WTOREK

27.09.2022

Płatki owsiane  na mleku*200g pieczywo mieszane 30g pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami*30g, herbata owocowa 200g ogórek 10g, papryka 10g, rucola 10g,  brzoskwinia 10g Kolorowy talerz: Cukinia zapiekana z warzywami i mozzarella 80g, ryż 120g, sałata z jogurtem 60g, woda pomarańczowa z miętą 220ml Zupa krupnik 300g, chałka (wyrób własny) z miodem i dżemem 60g
ŚRODA

28.09.2022

Dzień jabłka

Płatki jaglane na mleku* 200g , paprykarz 30g,pieczywo mieszane*30g, rukola 10g, papryka 10g, ogórek 10g, pomidor 10g, herbata z cytryną 200g, kalarepa 10g Nuggetsy z kurczaka 60g,pieczone ziemniaki 140g, surówka z młodej kapusty z kukurydzą 80g, kompot wieloowocowy 220ml Zupa barszcz czerwony  z ziemniakami *300g, Pieczone jabłko z żurawiną 1szt
CZWARTEK

29.09.2021

Szwedzki stół: Pieczywo mieszane 60g z masłem* parówka 30g, ser żółty 10g, kakao z mlekiem*200g papryka 10g, roszponka 10g,pomidor 10g, ogórek 10g, herbata owocowa 200g, winogron 10g Racuchy z jabłkiem 200g, polewa jogurtowa 100g, kompot porzeczkowy 220ml Zupa krem z dyni  300g, chleb graham z humusem ogórek w słupki 80g
PIĄTEK

03.10.2022

Płatki jęczmienne na mleku*200g, pieczywo żytnio –orkiszowe ( wyrób własny) 30g z masłem, ser biały z brzoskwiniami  20g,  papryka 10g, kiełki 10g, szczypiorek 10g, roszponka 10g , herbata z cytryną 200g, suszone śliwki 10g Ryba Morszczuk z cieście naleśnikowym* 80g, ziemniaki 90g ,sałatka z kiszonej kapusty 60g, kompot wiśniowy 220ml Zupa ryżowa * 300g, sałatka owocowa z jogurtem posypana czekoladą 200g
PONIEDZIAŁEK

04.10.2022

Płatki owsiane na mleku* 200g  pasta z avocado i jajka 30g, ogórek 10g, rukola 10g, kiełki 10g, herbata owocowa 200g, ogórek w słupki 10g Papryka faszerowana z mięsem mielonym i ryżem 220g,sałata lodowa z sosem winegre 80g, kompot porzeczkowy 200g Zupa z kalafiorem i ziemniakami 300ml, serek homogenizowany z owocami 70g
WTOREK

05.10.2022

Makaron na mleku* 200g, pieczywo mieszane 30g z masłem , twaróg z pomidorami 30g, rucola 10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g,gruszka 10g Kolorowy talerz: Zapiekanka ziemniaczana z kolorowych warzyw posypana serem i świeżą bazylią , Surówka z kapusty włoskiej i ogórka 80g, kompot wiśniowy 200g

 

Zupa* krem z brokuła z grzankami 300g, muffinki z marchewki 70g ( wyrób własny)
ŚRODA

06.10.2022

Płatki orkiszowe na mleku* 200g, pieczywo  mieszane 30g  z masłem*, ser żółty 60g, rucola 10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g, kalarepa 10g Pulpety w sosie koperkowym 60g, kasza jęczmienna 130g, surówka z buraczków 80g, kompot wieloowocowy 200g

 

Zupa barszcz biały z ziemniakami 300g, kisiel z jabłkiem 220g, chrupki kukurydziane 10g
CZWARTEK

07.10.2022

Szwedzki stół: Kawa inka na mleku* 200g ,Pieczywo mieszane 60g z masłem, karczek pieczony( wyrób własny) 60g, ser żółty 10g,rucola10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g, winogron 10g Pierogi ruskie 200g, śmietana 10g, surówka z kapusty białej 80g, kompot wieloowocowy 200g Zupa fasolówka 300g, pizzerka margherita 70g ketchup 10g
PIĄTEK

08.10.2022

Musli z owocami suszonymi na mleku 200g pieczywo mieszane ( wyrób własny) 30g, z masłem, dżem 20g, miód 10g, rucola 10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g, kiwi 10g Ryba* pulpet z sosem pomidorowym 60g, ryż 130g, sałatka z kapusty kiszonej 60g, kompot wieloowocowy 200g Zupa krem z dyni z grzankami 300g, budyń czekoladowy z polewą wiśniową 150g

*jadłospis może ulec zmianie; *wytłuszczone pozycje oznaczają produkty mogące powodować alergie pokarmowe Jadłospis może ulec zmianie

Numery alergenów występujących w posiłkach:

 

  1. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  2. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, owies, orkisz, pszenica kamut);
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) ;
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) ;
  5. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie);
  6. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  7. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie);
  8. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  9. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie);
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  11. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);