ŚNIADANIE ZUPA+DESER OBIAD
 

PONIEDZIAŁEK 08.11.2021

 

 

Płatki owsiane na mleku*200g, pieczywo mieszane 30g z masłem , ser żółty, papryka 10g, rukola 10g, ogórek 10g, herbata owocowa 200g, migdały 10g

 

Łazanki z mięsem kapustą  i makaronem 220g, , kompot wieloowocowy 200g Zupa ryżowa z ziemniakami 300g, kisiel owocowy 120g, chrupki kukurydziane 20g

 

WTOREK

09.11.2021

Kasza jaglana na mleku*200g pieczywo mieszane 30g z masłem, pasta z makreli 30g*, herbata owocowa  200g, ogórek 10g, papryka 10g, rucola 10g, jabłko Filet z kurczaka 80g puree ziemniaczano-marchewkowe 120g, surówka z kapusty pekińskiej 60g, kompot porzeczkowy 200g.

 

Zupa krem z groszku zielonego 300g , ciasteczka owsiane 70g ( wyrób własny) mleko owocowe 120g
ŚRODA

10.11.2021

 

Kawa inka na mleku* 200g,Pieczywo mieszane z masłem 60g, szynka tradycyjna 60g,ser żółty 20g, rucola 10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata owocowa 200g, suszone śliwki 10g Knedle ze śliwką z masełkiem 220g  kompot wieloowocowy 200g. Zupa z soczewicy czerwonej  300g, pieczywo z masłem 30g, smalec z fasoli 40g
CZWARTEK

11.11.2021

Święto Niepodległości Święto Niepodległości Święto Niepodległości
PIĄTEK

12.11.2021

Płatki jęczmienne na mleku*200g, grzanki 30g z masłem , serkiem żółtym 30g i szyneczką 30,  papryka 10g, szczypiorek 10g, roszponka 10g , herbata z cytryną 200g Placki ziemniaczane 140g, śmietana 30g, surówka z ogórka kiszonego 60g kompot porzeczkowy 200g Zupa krem z brokuła z groszkiem ptysiowym 300g, snaki popkornowe 40g, jogurt ananasowy 110g
PONIEDZIAŁEK

15.11.2021

Płatki owsiane na mleku* 200g ,pieczywo mieszane 30g z masłem, jajko na twardo 30g, ogórek 10g, rukola 10g, kiełki 10g, jabłko, herbata owocowa 200g Bitki w sosie własnym  z kaszą gryczana 220g, brokuł na parze 70g, kompot wiśniowy 200g Zupa jesienna z ziemniakami, drożdżówka 60g, mleko czekoladowe 110g
WTOREK

16.11.2021

Makaron na mleku* 200g, pieczywo mieszane 30g z masłem , pasztet z soczewicy 30g, rucola 10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g Podudzia z kurczaka 70g,ziemniaki pieczone  120g, mizeria ze śmietaną 80g, kompot porzeczkowy 200g Zupa* pomidorowa z ryżem 300g, budyń czekoladowy 120g, pałki kukurydziane 30g
ŚRODA

17.11.2021

Kawa kakao na mleku* 200g ,Pieczywo mieszane 60g z masłem, polędwica z kurczaka 60g, rucola10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g Makaron z serem polewą truskawkową 220 g, surówka z marchewki 60g kompot wieloowocowy 200g. Zupa krupnik z ziemniakami 300g, jabłka pod kruszonką 80g
CZWARTEK

18.11.2021

Płatki orkiszowe na mleku* 200g, pieczywo mieszane 30g z masłem ,humus z ciecierzycy 30g, rucola 10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g Risotto z mięsem i warzywami, surówka z sałaty lodowej ze śmietaną 70g ,kompot wiśniowy 200g Zupa żurek z jajkiem, chałka z masłem 40g, miód 10g, dżem 10g, mleko 110g
PIĄTEK

19.11.2021

Płatki jęczmienne na mleku* 200g, pieczywo mieszane 30g z masłem ,pasta z jajka i sera żółtego 30g, rucola 10g, ogórek 10g, papryka 10g, herbata z cytryną 200g Filet rybny zapiekany w cieście naleśnikowym 70g, kasza bulgur 60g, bukiet warzyw na parze 70g Zupa ogórkowa z ziemniakami 300g , kasza manna z polewą truskawkową 110g, chrupki orkiszowe 30g

*jadłospis może ulec zmianie; *wytłuszczone pozycje oznaczają produkty mogące powodować alergie pokarmowe Jadłospis może ulec zmianie

Numery alergenów występujących w posiłkach:

 

  1. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  2. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, owies, orkisz, pszenica kamut);
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) ;
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) ;
  5. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie);
  6. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  7. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie);
  8. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  9. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie);
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);
  11. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie);